Amit tudnod kell a Dermaviduals® készítmények összetételéről!

1, Alkohol

 • a dermaviduals®által felhasznált alkohol (INCI :Alcohol) alacsony koncentrációja kizárja a szárító hatást.

Alkoholok a termékekben, tegyük tisztába:

A legegyszerűbb alkoholok a következők:

 • Metanol (CH 3- OH): 1 szénatomot tartalmaz.
 •  Etanol (C 2 H 5 -OH): Tartalmaz 2 szénatomot
 • Propanol (C 3 H 7 OH) és izopropanol 3 szénatomos.

Ezek az egyszerű alkoholok a vízhez hasonló folyadékok. A vízszerű hidroxilcsoport és a lipofil szénhidrogéncsoport következtében rövid szénláncú alkoholokat alkalmaznak szolubilizálószerként , míg a hosszú láncúakat emulgeáló segédanyagként használják .

Egyéni képviselők működése:

Etanol: Az egyszerű alkohol nem minősül tartósítószernek. De kb. 10% bakteriosztatikussal működik. Ezért gyakran tartósítószermentes készítményekben használják. A félelem, hogy ez kiszárítja a bőrt teljesen megalapozatlan ezeknél a koncentrációknál.

Izopropanol: más néven isopropil-alkohol, az etanol alternatívája, amit intézetekben fertőtlenítőként használnak. Az alkohol olcsó, és emlékeztet a hajszeszek jellegzetes illatára.

Propilén-glikol: Ez a 2-valens alkohol elnyomja a mikroorganizmusok növekedését. Nem szerepel a kozmetikai rendeletben tartósítószerként.

Glicerin: Ez az alkohol, amelyet 3-valensnek neveznek, többek között a természetes zsírok és olajok (trigliceridek) enzimatikus lebomlása révén termelnek. Ez része a bőrnek – NMF (Natural Moisturizing Factor) és ezért gyakran megtalálható az INCI-ben. Az etanolhoz hasonlóan gyakran hallható, hogy a glicerin dehidratálódik. Ez meglehetősen szubjektív érzés, például magas glicerin tartalmú kézkrémekben. A bőr nedvessége először észrevehetően nő. Ha a kezeket ezután tisztítják, a vízben oldódó glicerin nagy részét ismét lemossuk. Ezután a kezek természetesen nagyon szárazok. Ezért a magas zsírtartalmú, mérsékelt glicerin tartalmú kézkrémek előnyösek. Minél magasabb a védőzsír-tartalom, annál kevesebb glicerint mosódik ki.
Ma a glicerint természetes olajok szappanosodásával és szintetikus úton állítják elő.

Sorbitol (szorbit): A 6-valens alkohol cukorhelyettesítő anyagként van jelen az élelmiszerekben. Mint a glicerin, vízzel szembeni kötődési tulajdonságai vannak. Az úgynevezett cukoralkohol egy növényi összetevő, és keményítőből készül a köztes glükóz (glükóz) csökkentéséve.

Szacharidok (cukrok): A többértékű alkoholokat széles körben használják a kozmetikumokban.

Benzil-alkohol: parabénként működik tartósítószerként, ami rendkívül elterjedt.

cetil-alkohol (hexadecanol) és a sztearil-alkohol (oktadekanol) népszerű emulgeálószerek O / W emulziókban és stabilitásuk növelése érdekében. Ezeket keverékként (cetil-sztearil-alkohol) is használják.

 

2, Tartósítószerek

A Dermaviduals®  készítmények nem tartalmaznak tartósítószereket.

A dermaviduals készítmények mikrobiológiai stabilitása a vízben az alábbi leírás szerint biztosított:

 • Gyakorlatilag minden alacsony molekulájú, könnyen vízben oldódó anyagn biztos és a növényi anyagok, pl. közönséges só (például sózott hering), cukor (például: méz), alkohol, szorbit (természetes cukoralkohol) és glicerin (háromértékű alkohol). Ezek az anyagok normális körülmények között nem okoznak allergiát. A hatás fizikai, és egy alkoholos funkcionalitás erősíti meg. A mikroorganizmusok nem életképesek ezen vizes közegekben.
 • Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik glikolok (kétértékű alkoholok), mint például a propilén-glikol (INCI: Propylene Glycol), butilén-glikol (INCI: butilén-glikol), pentilén- (INCI: pentilén–glikol), hexilén (INCI: hexilén-glikol), decilén- (INCI: deciléncsoport-glikol), kaprilil (INCI: Caprylyl Glycol). Glikolok tie túl mivel majdnem minden vízben oldódó anyagok vízben (hidratáló), és könnyen lebontható. A propilénglikol kompatibilitását a hivatkozásokban ismertetjük.
 • Kizárt polietilén-glikolok (PEG- k) ki vannak zárva! A PEG-eket nem használják dermaviduals ® készítményekben.
 • A fent említett, a dermaviduals ® vízben oldódó anyagok, a felhasznált mennyiségben megfelelő módon adagolva, higroszkópos és anti mikrobiális tulajdondágúak, de nem irritálják a bőrt. A glicerin és az alkohol nem szárítja ki a bőrt ezekben a koncentrációkban.
 • A dermaviduals® készítmények minimális eltarthatósági ideje 12 és 36 hónap között van, felbontás után 3-6 hónapig (szimbólum: nyitott pohár) használható fel. A rövid eltarthatósági idő nem a hiányzó tartósítószerek, hanem az oxigénérzékeny esszenciális zsírsavak és vitaminok eredménye.

 

Tartósítószerek a kozmetikumokban, tegyük tisztába


A kozmetikumokban levő tartósítószerek egészségtelenek. Itt nem csak azt fogja megtudni, hogy mely termékek szükségesek ezeknek az adalékanyagoknak a használatához, összeállítottunk egy kis listát a tartósítószerekről – és áttekintettük a lehetséges alternatívákat.

A kozmetikumok mikrobiológiai stabilitása mellett a fizikai és kémiai stabilitás döntő tényező a tartósságuk szempontjából. A csíra mindenütt ott van, ahol víz van. Ezért minden víztartalmú terméket valamilyen módon védeni kell. A tiszta olajoknak és zsíroknak viszont nincs szükségük védelemre. A kompozícióktól függően valóban sérülhetnek, de ez nem a mikroorganizmusok instabilitása, hanem a légköri oxigén miatt van. Az alkalmanként előforduló, “tartósítószer nélkül” kereskedelmi állítások, nem helytállóak az olajok és zsírok esetében.

KVO függeléke szabályozza a tartósítószerek maximális felhasználási koncentrációját, és különösen azokat az anyagokat, amelyek felhasználhatók a feltételek mellett. A jogalkotók a kozmetikai termékek használata során minimalizálniuk kell a szenzibilizáció kockázatát. Azonban ezek a feltételek az egészséges bőrre vonatkoznak. Egy akadály által érintett bőr sokkal érzékenyebb lehet egyedi esetekben. A tartósítószer nélküli termékek jobban megfelelnek ennek a csoportnak.
A tartósítószerek megölik vagy gátolják a baktériumokat, az élesztőt vagy a formákat – vagyis befolyásolják a mikroorganizmusok anyagcseréjét vagy más létfontosságú folyamatait.

Paraben

A-észterei a para-hidroxi-benzoesav-(parabének), metil-parabén, etil-parabén, propil-parabén és butil-parabén a standard képviselői közül tartósítószerek. Viszonylag magas dózist kell adni. A legtöbb esetben több tartósítószert használnak együtt, mivel minden anyag ugyanúgy nem érinti az összes csíracsaládot. A tartósítószerek előnye, hogy nagyon kicsi, költségtakarékos koncentrációban alkalmazhatók.

 

Vannak alternatívák …

Másik alternatíva – amint azt már említettük – alkohol lehet. Az alkohol egy többfunkciós anyag, amelyet oldószerként, penetrációfokozóként vagy hűtési hatásának köszönhetően is használnak. Az alkohol csírát gátló hatású közepes koncentrációban, és ellentétben a KVO tartósítóanyagaival, könnyen lebomlik, és nincs allergiás potenciálja. Az alkohol azonban jobban megfelel a magas zsírtartalmú bőrnek, mivel dehidratálhat, különösen nagyobb koncentrációknál. Az alkoholtartalmú kozmetikai termékek előállítása viszonylag drága, mivel legalább 10-12% -os koncentrációt kell fenntartani, míg néhány KVO tartósítószerei már hatékonyak a mil / ppm tartományban. Mivel az alkohol illékony, az alkoholtartalmú termékek tartályai mindig jól zárulnak használat után.

 

3, Növényi olajok

A tiszta növényi olajok, amelyeket 20 ml-es pipetta palackokban vagy 100 ml-es tárolópalackokban töltenek, 100% -os tisztaságúak.

 

4, Illóolajok

Illóolajok

 • A dermaviduals® készítmények nem tartalmaznak parfüm összetevőket.
 • A természetes illóolajok a tisztító gél és a zuhanykrém összetevői, amelyek természetesen nem maradnak a bőrön (öblítőszer). Felölelik a tisztító cukor felületaktív anyagok szagát.

 Növényi olajok

 • A dermaviduals® készítmények tiszta növényi olajok, amelyeket 20 ml-es pipetta palackokban vagy 100 ml-es tárolópalackokban töltenek, 100% -os tisztaságúak.

Növényi olajok a kozmetikumokban, tegyük tisztába:

A növényi olajok a legrégebbi tápláló kozmetikumok. Jelentése még ma is olyan nagy, mint valaha.

A növényi olajok összetett keverékek, amelyek összetétele nagyon sajátos a származásuk szempontjából. A gyümölcsök, magvak vagy magvak mindegyike saját “zsíros” olajjal rendelkezik, különböző kozmetikai és élettani hatásokkal.
A zsírok természetesen az olajok legfontosabb összetevői. Csökkentse a zsírokat, kiegészítve az alacsony zsírtartalmú bőr zsírtartalmát és csökkenti a nedvesség elvesztését. Sok növényi olaj része az egészséges táplálkozásnak – ez egy olyan szempont, amely szintén fontos a bőrápolás szempontjából. Mivel az olajokban kötött zsírsavak fontos szerepet játszanak a testben és a bőrben. Metabolitjaiknak, más néven metabolitoknak is vannak olyan hormonok, amelyek szabályozzák az élettani folyamatokat. Mivel a hormonális hatások nagyon függenek a zsírsavak szerkezetétől, és néha versenyeznek, a különböző zsírsavak kiegyensúlyozott bevitele döntő fontosságú. Az esszenciális zsírsavak hiányosságai vagy bizonyos anyagcseretermékek fizikai képtelensége, mert pl. Például hiányoznak az enzimek,
Az olajokban található zsírok főtömege a trigliceridek – a 3 zsírsav és a glicerin összekapcsolódása. A trigliceridek enzimatikusan vagy hidrolitikusan hasadnak a bőrön vagy az emésztés során a zsírsavak felszabadítására. A 3 szabad zsírsav mellett a nedvességmegkötő glicerin is kialakul. Ez része a természetes NMF (Natural Moisturizing Factor) természetes bőrének. A digliceridek (2 glicerinhez kötődő zsírsav) és a monogliceridek (1 glicerinhez kötődő zsírsav) intermedierekként fordulnak elő. A mono- és digliceridek jelenléte fontos a természetes bőregyensúly szempontjából. A faggyúmirigyek faggyújaként is kialakulnak. Az egyik különböztethető  meg:
Telített zsírsavak – jellemző: palmitinsav, sztearinsav
egyszeresen telítetlen zsírsavak– például olajsav, palmitolsav
többszörösen telítetlen zsírsavak – pl. B. linolsav, alfa-linolénsav, gamma-linolénsav

 

5, Emulgeálószerek

dermaviduals ® krémek nem tartalmaznak emulgeálószereket.

 

Emulgeálószerek a kozmetikumokban, tegyük tisztába:

Az emulgeátorok biztosítják az emulziók stabilitását. De az a bizonyíték, hogy az emulgeálószerek bőrirritációt okozhatnak, felhalmozódnak.

A bőrnek zsíros és vízben oldható ápolószerekre van szüksége. Ezért a bőrápolási termékek ma általában olaj / zsír testet és vízfázist tartalmaznak. Kivételek a tisztán vizes kozmetikumok. Mint arc tonizáló vagy tiszta testápolók. A zsírok és olajok természetesen víz és vízben oldódó anyagok, amelyekhez. A hidratáló tényezők és sók nem keverhetők össze. Ezért emulgeálószereket használjuk, mivel ez segít, hogy képesek legkisebb olaj és a lipid gömböcskék vízben (O / W), vagy fordítva vízcseppek olajban (W / O) terjesztésére. A kapott “emulziók” lehetővé teszik a bőr “2 in 1” gondozását. Ha szilárdabb a konzisztenciájuk, akkor krémnek nevezik őket, ha sokkal folyékonyabbak, bőrápolónak nevezik. Az emulziók kiváló teljesítményt nyújtanak. Gyorsan krémesednek, a vizes krém összetevők együttesen növelik a bőr nedvességét, és a zsíros anyagokkal gyorsabb bőrfeltöltést eredményeznek. Az emulgeálószerek ezért tipikus adjuvánsok, amelyek nagymértékben meghatározzák a krémek elfogadottságát és teljesítményét. Az emulzió típusától függően (O / W vagy W / O; krém alkotórészekhez különböző emulgeálószerekre van szükség. Az első hatékony emulgeálószerek szappanok voltak. Mivel gyakran használják a nátrium-sztearátot, úgynevezett sztearát krémek is nevezik. Napjainkban a sokkal nagyobb hatékonyság és még kedvezőbb felhasználási tulajdonságok miatt számos szintetikus emulgeálószer találkozik. Az etoxilált zsíralkoholok, amelyek az INCI-ben felismerhetők a … et.
Az emulgeálószerek a felületaktív anyagokhoz tartoznak. A bőrtisztítás területén felhasznált felületaktív anyagokról is beszélünk. Ezeknek az anyagoknak a bõr kompatibilitása változhat. A rövid láncú vegyületek, mint például a lauril-szulfátok és a lauril-éter-szulfátok szintén irritációt okozhatnak. A krémek ezért főleg hosszú láncú vegyületeket használnak, amelyek sokkal kevésbé agresszívak. Általánosságban azonban a magasabb dózisokban vannak utalások a biztonsági adatlapban a bőrirritációról. A fejlesztő tapasztalatától függ, hogy ésszerű kompromisszumot találjon a krém kompatibilitása és a segédanyag adagolása között.

Alternatív megoldás:

Alternatívák keresése során a liposzómák felfedezése ígéretes új rendszert hozott létre. Mostani készítményeknél lehetséges volna, az olajos és a vizes krém komponensek segítségével anyagokat kombinálni, amelyek eredendő fő komponensei a sejt membránok és a fizikai kettősréteg a stratum corneum, így bőrazonos. Még ma is a leghatékonyabb rendszerek közé tartoznak a gondoskodó anyagok a bőrbe való bevezetése. Hátránya az olajos ápolószerek korlátozott abszorpciós kapacitása. Ez vezetett ahhoz fejlődéshez, hogy  a membrán-nanorészecskéket tartalmazó, liposzómába egy vizes, nanoszómába egy olajos magot kapszuláznak. Ezek szemmel nem láthatóak, csak mikroszkópikusan. Ezek a krémek, mivel más bőrszerű összetevőket is tartalmaznak, a DMS krémek. DMS = Derma membránstruktúra)
Az emulziókhoz hasonlóan a DMS krémek sok különböző minőségi és mennyiségi kompozícióval rendelkezhetnek. Az emulgeálószerek helyett a krémek ezen alapon tartalmaznak olyan membránkomponenst, amelyek hasonló fizikai szerkezetet alkotnak, mint a bőr gátrétegeiben. Alkalmazásuk a bőrápolástól és a védelemtől a bőrgyógyászati ​​készítményekig terjed.

Tehát a Dermaviduals® készítmények emulgeátorai:

természetes membrán anyagok, mint a foszfatidil-krémek (INCI: Lecitin, hidrogénezett lecitin), ceramidok (INCI: ceramid 3 = ceramid NP) és a fitoszterolok: használt (shea vaj, INCI Butyrospermum Parkii Vaj) gondoskodni olajok és A zsírok feldolgozása krémekben. Ez a technológia nagy nyomású homogenizálást igényel a termelésben, hogy rendkívül finom és bőrvédő membránszerkezetet hozzon létre. Liposzómák és nanodiszperzió esetén sejtszerű testek alakulnak ki, amelyek szerkezete és átmérője hasonlít a növényi vagy emberi sejtekhez, valamint a chylomikronokhoz.

6, Aminok

dermaviduals® készítmények nem tartalmaznak aminokat.

aminok olyan segédanyagok, amelyek az anionos emulgeálószereket semlegesítik vagy a pH-t állítják be.

 

7, ásványi olajok

Minden dermavidual® készítmény ásványolajmentes.

Az összes dermavidual® készítmény NEM  tartalmaz hasonló anyagokat. Petrolatum (vazelin), paraffin és ásványi (föld) viaszok.

Ásványi olaj a kozmetikumokban, tegyük tisztába:

Ha vízzáró filmeket alkalmaznak a bőrön a száraz bőrön, ez megakadályozza az epidermális zsírsavszintézis növekedését. Például a DNS-aktivitás természetes stimulálása megakadályozható. Ennek megfelelően más, a TEWL-t jelentősen csökkentő anyagok hasonló hatásokat okoznak. Ez összhangban van azzal a tapasztalattal, hogy a magas ásványolaj-krémek felhasználóinak a bőrüket átlagon felülinek ítélik, mivel nagyon szárazak, ami a bőr fejletlen önregenerálódásának eredménye. Az ásványi olajok nem felszívódnak, mint a növényi olajok. Az ásványi és növényi olajok keverékében az ásványi szénhidrogének a közeli felszíni rétegekben felhalmozódnak. Ennek megfelelően a simító érzés hosszabb ideig tart, ami előnyös az alkalmazási technológiában és az érzékelésben is. Ezáltal a természetes egyensúly és a bőr regenerálódási készségét  gátolja.  Ha a TEWL jelentősen csökken, az epidermális sejtek érése késik, és a savas köpeny megzavart. Felborul a bőr egyensúlya.

 

8, Szilikonok

Minden dermaviduals® készítmény szilikon és sziloxánmentes.

Szilikonok a kozmetikumokban, tegyük tisztába:

Paraffintermékek alkalmazási területeik hasonlók a vazelinéhoz. Ugyanúgy, mint az ásványolajok, a szilikonokat gyakran említik a kozmetikai összetevők kenésére. A szilikon egy nagyon nagy szintetikus anyagcsoport. Ezek közé tartoznak az illékony és folyékony anyagok, amelyek segítségével a kozmetikai készítmények kényelmesen eloszthatók, de nagy molekulájú anyagok is. Egyrészt jó érzést adnak a bőrön, de másrészt, mint az ásványi olajok, úgy maradnak, mint egy film a bőr felületén. A simító és tapadó hatás sokkal hangsúlyosabb, mint az ásványi olajokkal. Ezért nagyon gyakran használják a tisztító készítményekben lévő újra töltő anyagként. Mindenekelőtt a felhasználó által észlelt, egyszerre bársonyos érzést mutató hidrofób hatás nagyon kellemes. Azonban a szilikonok – mint az ásványolajok – nem élettanilag vesznek részt a bőr  egyensúlyában. Ez azt jelenti, hogy a kellemes érzés nem valódi, endogén bőrregenerációval. Tehát nem a bőr működik jól, hanem a szilikontól van bársonyos puha érzés.

 

9, foszfatidil

 • Sok dermaviduals® készítmény tartalmaz foszfatidil-kolint (PC).
 • Az INCI nevek a Lecithin (= natív PC, amely tartalmazza a kötött esszenciális zsírsavakat) és a hidrogénezett lecitin (= hidrogénezett PC, amely tartalmaz kötött telített zsírsavakat).
 • A foszfatidil-kolin a növényi és humán sejtmembránok lényeges összetevője, és a szójalecitinből történő extrakcióval nyerhető, amely körülbelül 30% -ot tartalmaz. Az INCI név a PC és az eredeti lecitin esetében megegyezik: “lecitin”.

 

10, Komplexképző

 • dermaviduals® – készítmények  nem tartalmaznak  nehezen lebontható, erős kelátképző szerek, mint például EDTA-t (Ethylendiamintretraessigsäure).
 • A komplexképző anyagok segédanyagok a termékek védelmére az autoxidáció ellen.

 

11, UV szűrő

 • A KOKO modern, szintetikus UV szűrőket használ a napvédő készítményekben – különösen a triazinokra alapozva.
 • A KOKO nem használ ásványi UV szűrőket.

UV szűrők a kozmetikumokban, tegyük tisztába:

A fényvédő szűrők különböző módon járhatnak el. Ásványi szűrők szétszóródnak és tükrözik a fényt. Ez vonatkozik a make-up pigmentekre is, amelyeknek azonban csak alacsony SPF-értéke van. Ásványi szűrők, például cink-oxid és titán-dioxid a bőrfelületen maradnak. Különösen alkalmasak a csecsemők és a beteg (áteresztő) bőr számára. Az elmúlt években nanorészecskés ásványi szűrők uralkodtak, amelyek a kémiai szűrőkhöz hasonlóan lényegében elnyelik az UV fényt, és hővé alakítják. Míg az ásványi nanorészecskék nem jutnak be a bőrbe, a kémiai szűrők nem, amelyek szerves anyagokból állnak, a szerkezettől függően jelentős penetráció, ami szintén irritációt vagy allergiás mellékhatásokat eredményezhet. Ezért az ásványi szűrők ajánlottak kisgyermekek számára.
Az egyes szűrők tényleges hatékonysága érdekes: ha egy szűrőmolekula elnyeli az UV-fény energiáját fotonok formájában, izgalmas állapotba kerül, amely a lehető legrövidebb időre szól. Ellenkező esetben a hő helyett a szabad gyökök keletkezésének valószínűsége nő. Míg a természetes szűrők melanin és a DNS gyakorlatilag 100% -os kvantum hozamgá alakítja a sugárzást hővé, a kémiai szűrők sokkal kevésbé hatékonyak. A oktil-metoxi (4-metoxi-fahéjsav-2-etil-hexil-észter), a kvantum hozammal, még 80%, a többi néha 50% alatt. A legrosszabb esetben a gyököket további antioxidánsokkal semlegesítik. A benzofenonok még fotoszenzibilizáltak is. Ebben az összefüggésben a feljegyzés fontos hogy a fehérjék és az NMF aminosavai a legfontosabb természetes gyökfogók. Az NMF megőrzésének ezért a napvédelem a legmagasabb prioritás.

 

12, Állati összetevők

 • dermaviduals® – készítmények  nem tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek elhullott állatokból származnak.
 • A dermaviduals® készítmények nem tartalmaznak állati eredetű állati eredetű összetevőket – kivéve: Cera Alba és Propolis.
 • A Cera Alba (méhviasz) a rúzsok, a dermaviduals ® ajakápoló és a dermaviduals ® kupak zöld része.
 • A Propolis (méhészeti gyanta) része a rúzsok és dermaviduals ® ajakápolás.

 

13, Állatkísérletek

 • Állatkísérleteket soha nem végeztek dermaviduals® készítményekkel.
 • Az összes dermaviduals® készítmény kompatibilitása és csak külső tesztelése volt önkénteseken (patch teszt).