Szallitorendszer

Szállítórendszer avagy a Dermaviduals® kozmetikumcsalád egyedisége
/liposoma, nanoszoma, DMS/

Például a C-vitamin (aszkorbinsav)  az irodalomban és a reklámokban leírt hatásokról ismertek minden kozmetikus számára. A magas koncentrációk gyümölcsös savas, keratolitikus hatásúak a bőrön. Ha valaki az új kollagén kialakulására gyakorolt ​​hatást kívánja elérni, ezzel a külső hatással semmit sem érhetünk el. Helyette  alacsony koncentrációjú  származékokkal kell dolgozni, legyen az foszfát, sztearinsav vagy palmitinsav-észter. A származékok sokkal stabilabbak, mint az eredeti C-vitamin, és liposzómákká kapszulázhatók – ha vízben oldódnak – vagy nanorészecskékben – ha liposolubilisak. A “kapszulázás” kifejezés azt jelzi, hogy ezek hordozó testek, amelyek általában körülbelül 50-200 nm (nanométer) méretűek. Az emberi és a növényi sejtek hasonló struktúrával rendelkeznek. Az érintett származékot a hordozó segítségével a bőrbe szállítják, és a megfelelő helyen enzimatikusan hasítják meg a szervezetben azonos anyagokkal. A felszabadított C-vitamin már kibontakoztatja hatását.

 

Liposzómák

A liposzómák egy dupla membránszerkezetből állnak. Ahogy a képen is látható mondhatjuk kis „üreges golyónak”. Nagyon fontos szerepet tölt be a kozmetikumokban ugyanis ebbe a szemmel nem (csak mikroszkóppal) látható golyóba teszik bele a hatóanyagokat, amely szállítja a belekapszulázott hatóanyagot a bőr mély rétegébe. Mivel a liposzómák ugyanazokból a foszfolipidekből épülnek fel, mint a sejtközötti állomány ceramidjai, vagy a bőrsejtek membránja, így bőrazonos anyagoknak nevezhetjük, és nem okoznak irritációt, allergiát.

 

Nanoszómák

A nanoszómák egy membránréteggel rendelkeznek. Olajok hozzáadásával és nagynyomású homogenizátorok alkalmazásával lehetséges az úgynevezett nanorészecskék képződése a liposzómákból. Ezek körülbelül ugyanakkora méretű részecskék, mint a liposzómák, de beléjük nem vízfázisú, hanem olajfázisú hatóanyagokat (vitaminokat, hidratáló anyagokat, anti-aging hatóanyagokat ..stb) kapszuláznak . Ezekben a részecskékben, amelyek csak egyetlen membránnal rendelkeznek, a liposzómák lipidjei a liposzómákkal ellentétben kapszulázhatók. Példák: A-vitamin, E-vitamin, zsírban oldódó C-vitamin származékok.

 

DMS

Derma Membrán Struktur, ez a szabadalmaztatott technológia utánozza a szaruréteg összetételét és szerkezetét, amely a bőr legkülső rétege.

A sejt közötti lipideknek tipikus dupla rétegű membrán felépítésük van, hasonlóak, mint a sejtmembránok. Ha hibás a védő barrier, kiszárad a bőr és érdessé válik, repedezése miatt védtelen a külső behatások és a mikroorganizmusok ellen. Ezért fontos, hogy a bőr természetes barrierjét megóvjuk, megtartsuk.

 

A DMS krém összetétele

 • Foszfatidil-kolin (szójabab-lecitinből)
 • Ceramidok (élesztőből)
 • Trigliceridek (kókuszolajból)
 • Squalane (olajbogyóból)
 • Szterinek (shea nut)
Bőrszerkezet

 • Ceramidok
 • A foszfolipidek
 • A trigliceridek
 • Squalane
 • Zsírsavak és NMF koleszterin

 

DMS ® alapkrémek

 • alkalmazható bőrápolásra, bőrvédelemre és dermatológiára.
 • sikeresen alkalmazzák a bőrbetegségek megelőzésére. Ez különösen előnyös azok számára, akik hajlamosak a száraz bőrre, pattanásokra, atópiás bőrgyulladásra, pikkelysömörre stb.
 • mentesek tartósítószerektől, parfümtől, ásványi olajoktól, emulgeálószerektől, aminoktól, színezékektől és szilikonoktól, és ezért a problémás bőrök jól tolerálják.

 

Emulgeálószerek nélkül

        

 1. A dermaviduals® membránok (emulgeálószerek nélkül) biztosítják az aktív összetevők behatolását
 2. A dermaviduals krémek megfelelnek bőr membránjainak (stratum corneum)
 3. Hagyományos emulgeálószeres krém.

Az emulgeálószerek akadályzavarokat okozhatnak, így a penetráció sokkal kevésbé hatékony.

 

Amint láthatjuk, a termékek megfelelnek a bőr összetételének, így hatékonyabban hatolnak be, mint egy emulgeáló krém – amely a bőr felületén ül, és csak rövid távú eredményeket kínál.

 • A hagyományos krémek emulgeálószereket tartalmaznak, amelyek általában gömb alakú szerkezeteket mutatnak a mikroszkóp alatt.
 • Néhány kivételtől eltekintve az emulgeálószerek a természetes bőrt zavarják, és a bőrön keresztül történő tisztítás során a természetes barrier anyagok megnövekedett elvesztéséhez vezetnek.
 • Az emulgeáló-mentes krémek viszont megakadályozzák a természetes gátló anyagok elvesztését
 • Az emulgeátor-mentes krémek hatása a mérés befejeződése után is látható.

A kompozíció a DMS ® változhat. A hatóanyagokkal dúsított DMS ® számos egyedi igényhez igazítható. A hatóanyagokat nanorészecskék (zsírban gazdag) vagy liposzómák (alacsony zsírtartalmú) formájában adják hozzá. Nanorészecskék és liposzómák fuzionálnak tartalmuk miatt a telítetlen foszfatidilkolin (PC), különösen jól a barrier réteggel, majd beengedi a kapszulázott hatóanyagokat. A PC nagyon gazdag linolénsavban, ezért különösen hatásos foltok esetén és pattanások érzékenységének megelőzésére. Közvetve megerősítette a  telített foszfatidil-kolin (PC-H) időkésleltetéssel, a bőr barrier beépítésével linolsavval,  ceramiddal. (megelőző fontos érzékenységet ekcéma és ichthyosis).káros

Tehát összefoglalva a liposzómás és nanoszómás bőrápolás előnyei otthoni és kozmetikai (szalon) felhasználásban:

 • Sokkal mélyebre jutnak a hatóanyagok
 • Megnövelik a bőr hidratáltságát
 • Nem szükséges hozzá semmilyen gépi beavatkozás. Természetesen ez nem zárja ki, hogy szalonkezelésnél használjunk hozzá gépet, de nem szükséges. A látvány magáért beszél.

 

Fontos tudni a liposzómás, nanoszómás készítmények esetében!

Mivel szállító rendszerként használjuk, hogy a hatóanyagokat a bőr mély rétegeibe jutassuk, így csak és kizárólag tiszta hatóanyagokat használhatunk. A Dermaviduals termékek mentesek a káros anyagoktól, így bármely Dermaviduals termék használható együtt. DE!! Egyidejűleg más termékkel (más márka) szigorúan tilos használni! Ha véletlen a másik termék összetevői között megtalálható olyan anyag, ami nem tiszta vagy a bőr számára káros, és a szállító rendszer bejuttatja a mély rétegekbe, akkor azt jelezni fogja a bőr. A gyors- látványos eredmény érdekében építsük fel az otthoni és a szalonkezeléseket is a Dermaviduals kozmetikum család széles palettájából!